Z vašimi prostovoljnimi prispevki smo do sedaj zbrali 145€. Hvala vsem, kateri ste ali še boste prispevali v dobrodelni sklad.

Šentiljska pot

Planinsko društvo Paloma vas vabi, da tudi vi prehodite Šentiljsko pot, ki poteka po občini Šentilj. Dnevnik Šentiljske poti lahko snamete tukaj če se odpravljate na pot v več odsekih, če pa ste se odločili pot prehoditi v enem dnevu, pa snamite dnevnik tukaj. Če potrebujete GPS zapis poti, si ga lahko snamete tukaj. Vsakdo, ki bo pot prehodil, dobi tudi spominsko značko Šentiljske poti. Če si želite pohod opraviti v enem dnevu si obvezno najprej preberite pravila in nagrade za prehojeno pot v enem dnevu, Tukaj pa najdete vse pohodnike, ki so s Šentiljsko pot opravili v enem dnevu.

Če še niste član PD Paloma, izpolnite pristopno izjavo, ter jo pošljete na naš naslov, za vse ostalo pa bomo poskrbeli mi!
O začetku Šentiljske poti:

V občini Šentilj je bilo nekaj pohodniških poti, kot so Keltska pot, Obmejna panoramska pot in Pot zdravilnih vrelcev. Marca 2001 je Srečko Najmajster podal pobudo, da bi te poti nekako povezali in pot podaljšali, tako da bi le-ta postala krožna pot po občini Šentilj. Pot bi bila označena z markacijami, imela bi dnevnik in kontrolne točke z žigi, torej pot, kakršno poznamo planinci. To pobudo so v Planinskem društvu Paloma, na Občini Šentilj, kakor tudi turistična društva v občini sprejeli. Tako se je pričelo pod vodstvom pobudnika za to pot delo - najprej trasiranje poti, potem markiranje, hkrati pa so se pripravljali tudi osnutki za dnevnik, žige, značko in vodnik. Do junija 2001 je bila pripravljena celotna trasa poti, v juniju je bilo markirane dve tretjini poti, ostali del pa septembra in oktobra 2001. V juniju so bili izdelani žigi, značke in dnevnik. Pot je bila odprta 20. oktobra 2001. V juliju 2002 pa je zagledal luč sveta še Vodnik po Šentiljski poti, ki ga je pripravil Srečko Najmajster.


Kontrolni žigi na poti:

1.ŠENTILJ - gostilna Belna, Šentilj
 
 
 
 
2.GRADIŠČE NOVINE - skrinjica Novine 
 
 
 
3.BROD NA MURI – skrinjica okrepčevalnica pri Brodu na Muri 
 
  
 
 
 
4.KMETIJA SIRK - kmetija Sirk, Zg.Velka 
 
 
 
 
5.KMETIJA ZVER - kmetija Zver, Trate 
 
 
 
6.MARIJA SNEŽNA - okrepčevalnica Snežinka, Zg.Velka 
 
 
 
7.RAJŠPOVA GOMILA - kmetija Rajšp, Sp.Velka 
 
 
 
8.LOVSKI DOM – skrinjica okrepčevalnica Lovski dom, Vranji Vrh
 
 
 
9.KMETIJA GAUBE - kmetija Gaube, Šentilj
 
 
 
10.KMETIJA EFERL – skrinjica kmetija Eferl, Kaniža
 
 
 
11.KMETIJA KRSNIK - kmetija Krsnik, Cirknica
 
 
 
12.BRLOGA - skrinjica Brloga

 
 
Predvideni časi hoje za določene odseke:

Šentilj – Sladki Vrh 3 ure 30 min. 
Sladki Vrh – Zg.Velka 4 ure 45 min. 
Zg.Velka – Šentilj (Gaube) 4 ure 15 min. 
Šentilj (Gaube) – Šentilj (center) 5 ur. 


Skupaj hoje 17 ur 30 min.PRAVILA IN NAGRADE ZA PREHOJENO - PRETEČENO ŠENTILJSKO POT V ENEM DNEVU: 

- 1 x prehojena – pretečena pot v enem dnevu: značka + majica (vsakič, ko se pot prehodi).
- 3 x prehojena – pretečena pot v enem dnevu: diploma + 1 dan apartma na Ribniški koči.
- 5 x prehojena – pretečena pot v enem dnevu: diploma + 2 dni apartma na Ribniški koči.
- 10 x prehojena – pretečena pot v enem dnevu: diploma + plaketa+ 4 dni apartma na Ribniški koči. 


Za prehojeno pot v enem dnevu je dokazilo dnevnik z vsemi žigi, katerega je potrebno po prehojeni poti poslati na naslov: Planinsko društvo Paloma Sladki Vrh 9b.

Pot v enem dnevu se lahko opravi takrat, ko je za to organiziran pohod s strani PD Paloma – enkrat letno. V kolikor je želja, da se pot opravi izven tega termina je potrebno akcijo najaviti na PD Paloma, ki bo po potrebi kontroliralo potek akcije. Za prehojeno pot po trasi in v enem dnevu v tem primeru odgovarja vodnik PZS ali organizator, ki bo pohod izpeljal, pri tem pa je potrebno priložiti GPS sled z datumsko in časovno opredelitvijo. Koordinator za pohode v enem dnevu je Srečko Najmajster – PD Paloma (051-692-834).

Za pretečeno pot v enem dnevu je dokazilo dnevnik z vsemi žigi in GPS sled z datumsko in časovno opredelitvijo. Kdor želi pot preteči v enem dnevu, mora akcijo najaviti na PD Paloma, ki bo po potrebi kontroliralo potek akcije. Za pretečeno pot po trasi in v enem dnevu odgovarja organizator, ki bo tek izpeljal. Koordinator za teke v enem dnevu je Rajko Koražija – PD Paloma (051-691-727). 

19.03.09, Srečko Najmajster 


TUKAJ najdete vse pohodnike in tekače, ki so Šentiljsko pot do sedaj prehodili ali pretekli v enem dnevu po točno določeni trasi.


Želimo Vam prijetno hojo in varen korak po Šentiljski poti. 

4 komentarji:

Unknown pravi ...

Link za zemljevid vam ne deluje

Unknown pravi ...

Pa še to bi vprašal: ali je za pridobitev značke nujno prehoditi v enem dnevu? 17 ur je veliko za naenkrat. Ali je ena značka za prehojeno in posebno za prehojeno v enem dnevu? Ker na dnevniku lahko napišeš datum začetka in drug datum konca...

Planinsko društvo Paloma Sladki Vrh pravi ...

Vsak pohodnik ki prehodi Šentiljsko pot dobi značko Šentiljske poti neglede na to,ali jo je prehodil v enem ali več dnevih.

Anonimni pravi ...

Spoštovani, kje v Zg. Velki ali okolici se da najceneje prespati: Vašo pot bi opravili v dveh dneh. Hvala za vaš odgovor. lp mp