sreda, 1. september 2021

Vabilo k vpisu - mladi planinec

 

VABILO K VPISU – MLADI PLANINEC

 

 Slika, ki vsebuje besede gora, oseba, nebo, zunanje

Opis je samodejno ustvarjenPrikaži izvorno sliko

 

Zakaj vpisati otroka? 

Mentorji planinskih skupin mlade planince usmerjajo k zdravemu življenju, gibanju  v naravi, jih naučijo osnov planinske dejavnosti in varnega gibanja v gorah. Otroci ob tem razvijajo vrline, kot so tovarištvo, poštenost, plemenitost, delavnost, vztrajnost in vedoželjnost. Planinsko dejavnost izvajamo v različnih letnih časih in s tem poskrbimo za gibanje in zdrav življenjski slog čez vse leto.


Kakšni so stroški vadbe?

  • vadnine ni, starši poskrbijo le za prevoz otroka na dogovorjeno zbirno mesto pohoda, ki so večinoma ob sobotah

  • otroci morajo imeti urejeno planinsko zavarovanje za tekoče leto, ki znaša 8,00€ letno (+2,00€ za člansko izkaznico za nove člane)


Program dela v šolskem letu 2021/2022

  • 3 dnevni jesenski tabor na Ribniški koči od 10.09.-12.09.2021

  • vsaj 1 pohod mesečno 

  • tečaj osnovnega plezanja v enem od plezalnih centrov v času jesenskih in zimskih počitnic za vse 

  • starejši mladi planinci se bodo ob koncu šolskega leta udeležili tečaja varnega gibanja po manj zahtevnih feratah

Program je namenjen vsem osnovnošolcem. Ob začetku sodelovanja udeleženec prejme Dnevnik Mladi planinec 1. V njem so naloge, napotki za raziskovanje in beleženje osebnih vtisov. Ti so prilagojeni letnemu času izletov in starosti otrok. Enakovredno so zastopane vsebine s področja varnosti v gorah, spoznavanja narave in odnosov med ljudmi. Ko udeleženec usvoji znanje in izkušnje prvega dnevnika, nadaljuje z izpolnjevanjem Dnevnika Mladi planinec 2. Končni cilj programa je samostojno varnejše gibanje v slovenskih gorah.

Kako vpišem otroka v program Mladi planinec?

Izpolnite pristopno izjavo (https://drive.google.com/file/d/1FNpARRbNhNxOFl6f0acTeEP8v1uFjK5n/view) in jo oddajte mentorici planinskih skupin Jasmini Jančič. Na vaš elektronski naslov ali telefonsko številko boste nato prejeli informacijo o tem, kako poravnati planinsko zavarovanje za leto 2021. Vse ostale informacije o pohodih, taborih in aktivnostih v šolskem letu boste sproti prejemali od mentorice. Njen kontakt je: jasmina.jancic@os-sladki-vrh.si .

Ni komentarjev: