sobota, 25. september 2021

TABOR MLADIH PLANINCEV, RIBNIŠKO POHORJE

 


V sodelovanju s PD Paloma smo letos mlade planince OŠ Sladki Vrh popeljali na jesenski tabor mladih planincev. Tabor se je odvijal od 10. 9. 2021 do 12. 9. 2021 na Ribniški koči na Pohorju.

Dvanajst mladih planincev je v petek po kosilu odložilo svoje šolske torbe ter na ramena zavihtelo planinske nahrbtnike in se s tremi spremljevalci odpravilo proti Ribniškem Pohorju. Tam nas je pričakala čudovita narava ter še lepši razgled.

Po večerji nas je čakal prvi pohod. Odpravili smo se proti Ribniškem vrhu. Ker je postalo temneje, smo na glave pripravili nočne lučke ter se podali še do zbiralnika vode in nazaj do koče. V gozdu je bilo precej temno, zato je bil ta pohod prava adrenalinska poslastica. S pesmijo pa smo pregnali vse strahove.

Po zajtrku pa nas je čakala daljša pot proti smučarskemu središču Kope. Ustavili smo se na Črnem vrhu, ki je najvišji vrh Pohorja in meri 1543 m. Ker je delno neporaščen, smo lahko opazovali okoliške hribe. V Lukovem domu na Kopah smo imeli kosilo, čas pa smo izkoristili tudi za igro. Vračali smo se po isti poti. Preostali del sončnega popoldneva smo izkoristili za izpolnjevanje planinskih dnevnikov in družabne igre. Večer smo preživeli ob pravem tabornem ognju, kjer smo si pekli hrenovke in penice.

Zadnji dan smo izvedli orientacijo s pomočjo igre Lov za zakladom. Otroci so s pomočjo zemljevida, kompasa in namigov iskali točke, ki so jih privedle do zaklada. Po kosilu smo se polni pozitivnih vtisov odpravili domov.Učiteljica in mentorica mladih planincev,

Jasmina Jančič

  

Ni komentarjev: