četrtek, 25. oktober 2018

Jesenski izlet na PohorjeMLADI PLANINCI PD PALOMA IN OŠ SLADKI VRH NA JESENSKO POHORJE

Pod Pohorjem se je v soboto, 20. oktobra budilo lepo jesensko jutro, ko se je pod vzpenjačo zbrala majhna, vendar pisana skupinica sedmih otrok, ki so želeli ta dan preživeti sredi gozdov. Pogledi vodnice so švigali predvsem po (dobro) obutih nogah mladih planincev, otroški pogovori pa so bili mešanica debate o vsebini nahrbtnikov in strahospoštovanja do vzpenjače. Z njo se pač ne pelješ vsak dan.
Nekaj minut po pričetku hoje smo imeli nenačrtovan postanek, saj smo morali urediti neprijetnost z žulji, ki so se nakazovali na nogah mladega planinca. Pa smo čas izkoristili za zajtrk, pregled nahrbtnikov in klepet z ostalimi planinci. V dolini je Maribor ožarjalo jutranje sonce.
Pot smo nadaljevali proti razgledniku, na katerega smo se tudi povzpeli in uživali v pogledu na Dravsko dolino in Maribor. Nato smo pot nadaljevali po grebenski poti proti Ruški koči. Med potjo smo uživali v vsem, kar ponuja hoja skozi jesenski gozd. Povadili smo tudi orientacijo s kompasom in drugimi znaki v naravi, s katerimi si lahko pomagamo.
Ruška koča nas je toplo sprejela in čas v množici planincev smo porabili za malico, orientacijo na zemljevidu, klepet in izpolnjevanje dnevnikov. Žigi in štempljanje nas je polno zaposlilo in čas na soncu je hitro mineval. Nekaj opoldanskega sonca smo izkoristili še za igro na bližnjem travniku in martinčkanje.
Pot nazaj nas je v smehu in klepetu vodila do Mariborske koče, kjer pa so pohodniki in turisti pred nami pokupili vse tako željene spominke. Še lizike nismo mogli kupiti!
Ob povratku na Belvi smo se odpravili z vzpenjačo takoj v dolino, tam pa počakali na starše – na igralih! Pač popoln zaključek otroškega planinskega izleta…
Pridete prihodnjič z nami?

Maja Trojner BesedićNi komentarjev: