sobota, 2. januar 2016

Novoletni pohod Mirka Pivca 2016
Letošnji novoletni pohod je PD Paloma lahko organiziralo spet 2. januarja, ko je bila sobota. Pred ukinitvijo 2. januarja kot državnega praznika so bili pohodi vedno 2. januarja.
 Letos se je pohoda udeležilo 48 pohodnikov. Pohod smo začeli pred občinsko zgradbo v Šentilju,Kjer sta nas pozdravil vodja pohoda Srečko Korošec in predsednik PD Paloma Franc Perko.
Posebna dobrodošlica je bila namenjena članom PD Hajdina, ki so se pohoda udeležili s predsednikom društva Jožetom Majerhoferjem, ki je naš rojak.
Pohod nas je od Šentilja do Murskega dvora peljal po Šentiljski planinski poti. Najprej smo se ustavili in odpočili v Boltu, red keltskimi gomilami , kjer smo se tudi malo okrepčali.
V nadaljevanju poti smo se spustili do Mure in pred vzponom proti karavli v Ceršaku zajeli sapo.
Vzpon nas je, nekatere pošteno namučil, ker so bila tla zmrznjena in, na nekaterih mestih, spolzka. Zato smo bili zadovoljni, ko smo prišli do bivše karavle, ki ima sedaj urejeno zunanjo podobo.
Po kratkem počitku ni bilo niti daleč niti težko iti do doma KS Ceršak, kjer nas je pričakal Ivo Pešl in smo se na toplem okrepčali in odpočili.
Pot nas je nato vodila v dolino, kjer smo ugotovili, da ni več divjih svinj v ograji. Nekatere pohodnice so kljub temu ugotovile, da tam smrdi. To so pripisale predelovalnici odpadkov, ki stoji na drugi strani kanala. Mi smo nadaljevali pot, šli mimo nekdanjega pristanišča za brod, ki je vozil v Avstrijo in se povzpeli na Beli vrh, kjer nismo mogli uživati v razgledu, ker je bilo megleno in nismo videli niti Lovskega doma, kjer je bil predviden zaključek pohoda.
Da bi prišli tja, pa smo se morali najprej spustit do Murskega dvora, kjer sem posnel zadnjo sliko našega pohoda. Na njej je tudi Jožica Rožič, ki je ves čas skrbela, da ni nihče zaostal na pohodu.


 Ivan Velikogne

Ni komentarjev: