sobota, 11. oktober 2014

PO MARIBORSKIH GRIČIH

Mladi planinci OŠ Sladki Vrh smo se v letošnjem šolskem letu po kratkem, enoletnem predahu, ponovno zbrali – v še večjem številu in še bolj zagnani.
Že na prvem srečanju v začetku oktobra smo se dogovorili vse, kar je bilo potrebno, da smo jo na prelepo jesensko soboto, 11. oktobra, mahnili na izlet. Tokrat nas je pot peljala po okoliških, mariborskih gričih.
Pot smo začeli na mestnem avtobusu, s katerim nas je prijazni šofer odpeljal v Kamnico. V dveh urah prijetne, čeprav delno kar strme hoje po gozdovih in njegovih obronkih smo se povzpeli na 597m visok Urban, od koder se je razlegal čudovit razgled na vse štiri strani neba. Seveda – čas za malico in igro, klepet ob karti in kompasu, ogled pokopališča, potem pa pot pod noge in navzdol.
Zdaj smo ugotavljali, da tudi dol ni tako enostavno, kot smo se sprva veselili. V pol ure smo se spustili v Rošpoh, potem pa pot nadaljevali po lepi, razgledni poti proti Mariboru. Piramido smo tokrat izpustili, so bile noge le preveč utrujene, in smo se odpravili kar v mestni park in skozenj do železniške postaje, kjer so nas že pričakovali starši.
Tako smo prestali uvodno preizkušnjo, zdaj pa že načrtujemo nove podvige.


Maja Trojner Besedić

Ni komentarjev: