sobota, 5. februar 2011

Šentiljska pot v enem dnevuLetos, tokrat že drugo leto zaporedoma, so se člani tekaškega foruma skupaj z našim planinskim društvom podali na Šentiljsko pot. Naš cilj je bil, da z njo opravimo v smeri urinega kazalca in to v enem dnevu. Organizirali smo dve skupini in sicer pohodniško in tekaško.

Obe skupini sta štartali v Šentilju in sicer pohodniška ob 5 uri zjutraj, tekaška pa dve uri za pohodniško to je ob 7 uri zjutraj.

Letošnje razmere niso bile tako zimske kot lani, ko smo pohod opravili v pravih zimskih razmerah, letos pa so nas spremljale neobičajno viskoke temperature za ta letni čas.

Pohodniška skupina je vzhod sonca dočakala na Belem Vrhu, prvi daljši postanek pa opravila ob vonju dišeče kavice pri kmetiji Sirk. Drugi daljši postanek smo si privoščili skupaj s tekači, ki so nas ujeli na Dražem Vrhu, pri piceriji Snežinka. Zadnji daljši postanek pa je tako ali tako za nas obvezen pri kmetiji Gaube z obvezno gibanico. Od tukaj dalje nas je še čakalo dobrih 15 km poti. Pri vzponu na Brlogo, nas je ujela noč, pred nami pa je bila še samo pot med vinogradi in spust proti Šentilju.

Na kocu poti smo si bili enotni, da Šentiljsko pot še kdaj ponovimo, prvi vikend v februarju pa bo očitno za ta pohod postal stalnica v našem koledarju.


Koražija Rajko

Galerija slik

GPS poti

Ni komentarjev: