nedelja, 25. april 2010

Pohod po Krpanovi poti
Člani Planinskega društva Paloma Sladki Vrh smo se 25.04.2010 udeležili 10. pohoda Po Krpanovi poti, ki ga je organiziralo Turistično društvo Bloke.
S prvim svitom smo se z avtobusom podali na pot v smeri Ljubljane, Cerknice, vse do vasice Volčje pri Bloškem jezeru, kjer je bilo izhodišče in zaključek pohoda (krožna pot).
Po prijavi organizatorju, smo se polni energije podali na pohod, ki je v osnovni različici dolg 19 kilometrov, v različici povirje Iške pa 23 kilometrov. Odločili smo se za daljša varianto. Pot je zložna in se giblje med približno 700 in 860 metri nadmorske višine. Pravijo, da jo večina pohodnikov zmore v štirih do petih urah, vendar se nam ni mudilo in smo zanjo porabili 7 ur, nekateri pohodniki nekaj manj. Spremljala nas je oblačnost, tu in tam je za krajši čas posijalo sonce. Vreme je bilo prijetno, ravno prav toplo, primerno za pohod. Pot nas je vodila mimo dvajsetih označenih znamenitosti naravne in kulturne dediščine, kot so domnevna domačija Martina Krpana, 150 let stara pajštaba (sušilnica sadja), spomenik bloškemu volu, Bačkova žaga in mlin, … Na cilju, na Bloškem jezeru, nas je pričakal topel obrok, ki smo si ga zagotovili s plačilo štartnine.
Siti, vendar utrujeni smo se veselili avtobusnih sedežev in vožnje proti domu, ki smo jo prekinili le za krajši postanek.

Sladki Vrh, 02.05.2010 Vodnica: Jožica Rožič

Galerija slik

Ni komentarjev: