sobota, 17. april 2010

Očistimo Slovenijo v enem dnevuTudi člani Planinskega društva Paloma Sladki Vrh smo sodelovali v akciji Očistimo Slovenijo v enem dnevu. Zbrali smo se na objavljenih zbirnih mestih v občini Šentilj. Skupaj z ostalimi prostovoljci smo očistili več divjih odlagališč na lokacijah, kamor so nas napotili organizatorji.

Odsek za varstvo narave PD Paloma se je prav tako vključil v akcijo, in sicer v sodelovanju z Osnovno šolo Rudolfa Maistra Šentilj.

Z mladimi planinci smo izvedli čiščenje dela Šentiljske poti (od OŠ Šentilj, po gozdu Bold, in okolico keltskih gomil na Novinah). Akcije se je udeležilo osem mladih planincev OŠ Šentilj z mentorico ga. Nano Gačar in ena mamica. Zaradi jutranje plohe, se žal akcije niso udeležili vsi prijavljeni.Pred odhodom smo mlade planince seznanili z namenom in organizacijo akcije, kaj je privedlo do tega, da je potrebna, jim podali navodila o ločevanju odpadkov in jih spomnili, kako se v naravi obnašamo, da ne motimo živali in uničujemo rastlin. Poleg čiščenja je bil namen akcije tudi seznaniti mlade planince s planinskimi potmi, z živalskim in rastlinskim svetom in kakšen naj bo odnos do narave.

Kljub majhnemu številu udeležencev, ocenjujemo akcijo za zelo uspešno. Mladi planinci so dokazali, da že veliko vedo in izrazili željo po pridobivanju dodatnih znanj. Dogovorili smo se za naslednjo akcijo – postavljanje gnezdilnic ob Šentiljski poti, ki jo bomo izvedli v začetku meseca maja.

Odsek za varstvo narave PD Paloma Sladki Vrh
Jožica Rožič

Galerija slik

Ni komentarjev: