ponedeljek, 25. januar 2010

NA PLANINSKEM TABORU

22.6.-26.6.2007

Že sedmič smo se odločili, da skupaj s šolo OŠ Sladki Vrh organiziramo planinski tabor.
Zopet je bil pohodnega značaja.
Potekal je v Domu na Komni in v Koči pri Triglavskih jezerih, v času od nedelje, 22. julija do četrtka, 26. julija 2007. Petdnevnega tabora se je udeležilo 6 mladih planincev, učencev OŠ Sladki Vrh. Spremljevalca sva bila Marija in Vlado Mirič.
Lepo smo se razumeli, dobra volja je bila vseskozi prisotna. Težav ni bilo nobenih, tudi zdravstvenih ne. Z druženjem so se razvijali prijateljski odnosi. S hojo smo razvijali kondicijo in jo veliko pridobili.
Vreme nam je bilo naklonjeno. Bilo je vroče, vmes vetrovno.
Program dela smo v celoti izvedli. Glavni poudarek je bil na gibanju. Vsak dan smo opravili turo z okrog 6 do 7 ur hoje. Osvojili smo več dvatisočakov: Bogatin, Mahavšček, Tičarico. Triglav je bil čisto blizu od Zasavske koče na Prehodavcih. Znanja iz planinstva so udeleženci pridobivali neposredno v naravi, na turi, kar so videli, opazovali, doživljali in to od gibanja, nevarnostih, vremenskih razmerah, flori in favni, spoznavanja gorskega sveta, naravne in kulturne dediščine. Ogledali smo si bunker iz časa Soške fronte pod Bogatinskim sedlom. Uživali smo v lepotah Triglavskih jezer. Prehodili smo celo dolino in videli smo vseh sedem jezer. Opazili smo, da je Dvojno jezero že umazano, pa že tudi Črno jezero, za kar je kriv človek. Nujni ukrepi! Vsako turo smo analizirali, vtise so beležili v dnevnike.
Ker smo se ves čas gibali v najlepšem predelu Triglavskega narodnega parka, smo imeli predavanje o varstvu narave ter pravilih gibanja v tem območju.
Bivanje v kočah je bilo primerno. Bilo je pa veliko drugih obiskovalcev. Družili smo se tudi z drugimi planinci, ki smo jim bili zanimivi in večkrat pohvaljeni. Družabne trenutke smo v glavnem preživljali v koči (družabne igre), ob jezeru, s petjem, igrali različne spretnostne igre.
Vračali smo se čez steno Komarče in se za konec še okopali v Bohinjskem jezeru. Zelo se je prileglo.
Vrnili smo se zdravi, razgibani, polni lepih, prijetnih doživetij in obogateni z novimi znanji.
Topel objem s starši na brodu v Sladkem Vrhu in pripovedovanje o doživljajih. Zahvala in pozdravi za slovo.

Udeleženci tabora: Ana Unger, 5. r., Anamarija Rajšp, 5. r., Jana Verčič, 5. r.,Jernej Pivec, 5. r., Mitja Fras, 5. r.,Timotej Kolbl, 4. r.

Mentorica in vodja tabora: Marija Mirič

Galerija slik

Ni komentarjev: