ponedeljek, 25. januar 2010

Koča pri Triglavskih jezerih 21.,22.,23. 08.09

Tokrat smo se odpravili v Bohinjski konec. Za cilj so bili izbrani nekoliko lažji pohodi oziroma sprehodi. Prvi dan smo se peljali do planine Blato, od tam pa smo se odpravili do Koče na planini pri jezeru. Po krajšem postanku nadaljujemo proti planini Dedno polje, katera še deluje, saj se v okolici pase kar nekaj krav, tudi kislo mleko lahko dobiš. Nadaljujemo proti Koči pri triglavskih jezerih, na poti srečujemo veliko ljudi. Pot vodi po gozdu in med rušjem, ob poti je veliko cvetja, na enem mestu se nam razgled odpre proti Komni in celotnim Južno bohinjskim goram. Po treh urah pridemo do koče in do Dvojnega jezera, ki je precej onesnaženo z algami. Nad kočo se dvigujejo Tičarice, na drugi strani doline Triglavskih jezer pa se v nebo dviguje Lepo Špičje. Po postanku se vrnemo po isti poti nazaj in v dolino.
Naslednji dan si ogledamo Bohinjsko jezero z druge strani. Z Ribčevega laza se mimo cerkvice podamo po desni strani jezera po sprehajalni poti. Hodimo pod pobočji Pršivca do zgornjega dela jezera, do Ukanca. Nazaj se odpeljemo s turistično ladjico.
Tretji dan se sprehodimo iz Stare Fužine proti dolini Voje ob slikovitih koritih Mostnice, ki se lahko primerjajo z znanimi koriti Soče. Ob povratku domov si ogledamo še Blejski Vintgar.


Srečko Najmajster

Galerija slik

Ni komentarjev: